zubora利酒師の衣食住 ~Life of international kikisake-shi~

ずぼら&横着者ですが、整った生活が好きです。元酒蔵勤務、国際利酒師。整理収納アドバイザー&企業内整理収納マネージャー。

Sparkling sake & Nama zake for this season!

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Ambient tempreture is increasing day after day in this season.

This is a just good time to drink cold sparking sake and nama zake.

この季節は温度がぐんぐん上昇!

そんな時は、スパークリング酒または生酒がおすすめ。

 

Sparking sake is called Happo-seishu in Japanese. This type of sake contains a lot of carbon dioxide like sparkling wine. You feel very drinkable even Nihonsyu. 

It is recommended that you should keep cold a bottle in refrigerator before drinking, and also use a wine glass.

スパークリング酒は、日本語で発砲清酒。これは、スパークリングワイン同様に多くの炭酸ガスが入ったお酒です。日本酒なのに、とてものどごしが良いお酒。是非ワイングラスで!

 

Nama zake is sent to market without any pasteurization in the production in the process. There are many types, such as junmai nama and ginjyo nama.

Nama zake has the unique sweetness taste, and good paring with various food.

Please find your favorite type of nama zake. 

生酒は、製造過程の中で火入れをしていないお酒。(普通は火入れをして酵素や菌を殺します。牛乳と一緒。)

生酒には、色々な種類があります!生酒は独特の甘さがあり、様々な料理との相性もばっちり。

是非好みの生酒を見つけてくださいね。

 

Have an enjoyable sake time !!!